Çökertme Kebabı



Malzemeler:
•500 gr. Biftek ya da 500 gr. kuşbaşı et 
•4 Diş Sarımsak
•4 Domates
•4 Biber
•5-6 adet Patates
•1 Kase Yoğurt
•1 Tutam Maydanoz
•Sıvıyağ
•Tuz, karabiber
Yogurtlu sos icin:
2,5 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
Domates sos icin:
1 yemek kasigi salca
4 yemek kasigi sivi yag
2-3 adet rendelenmiş domates
1 cay kasigi pul biber
2 diş sarımsak
Hazılanışı :
Patatesleri soyun ve kürdan şeklinde rendeden geçirin. Sıvıyağda kızartın. Patatesler rendelenince hemen kararacağı için kızartacağınız kadar rendeleyin. Biftekleri tavada ya da ızgara da pişirin.( Kuşbaşı et kullanıcaksanız sıvı yagda etleri pişene kadar kavurun. )Etler sulanmamalı. Adından etlerin üzerine biberleri ve domatesleri alıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri alın. Üzerine tavadaki etli karışımı alın. Yoğurdu sarımsakla çırpın. Üzerlerine yoğurdu ve domates sosu dökün. Maydanozu doğrayın ve üstüne serpin.Afiyet olsun :)
Not : Patateslerin birbirlerine yapışmadan kızarması için suyu iyice aldığınız patatesleri kızartmadan önce nişastaya bulayın.. Bu işlem patateslerin birbirlerine yapışmasını engelleyecektir. 

Yorumlar

Yorum Gönder