Malzemeler
500 gr taze fasulye
Haşlanmış mantar
Kornişon turşu
3 - 4 sap taze soğan
1 / 2 demet dereotu
Tuz
Sos İçin
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı ballı hardal
Üzeri için
kavrulmuş dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Taze fasulyelerin kılçıkları ayıklanır ortadan ikiye ayrılır .
Kaynayan suyun içine tuz atılır hazırlanan fasulyeler kaynayan suya atılır .
İyice haslanan fasulyeler buzlu suda şoklanır ve süzülür .
Diger tarafta mantar ve kornişon turşular küçük küçük dogranır .
Yeşillikler de ince ince kıyılır .
Sos malzemesi hazırlanır .
Servise yakın zaman da tum malzeler fasulyelerin üzerine koyulur karıştırılır .
Büyük bir kahve fincanına fasulyeler sıkıca doldurulur servis tabagına ters çevirilir .
Üzerine kavrulmuş dolmalık fıstıklar serpilir .
Servise alınır .
Yorumlar
Yorum Gönder